A k á r . A m i k o r .

mosthazudj

mosthazudj

A szavak ereje - A figyelem politikája

Mocskos egér-játék

2015. június 07. - mulanje massif

Achtung, Achtung! Van most ez a nagy hajcihő a bevándorlás-ellenes plakátkampány és az ezzel összefüggésben bevezetett titkos rendőrségi megfigyelés körül. Mindenki hőbörög, hogy „a jogaink”, meg „nem gondoltuk volna, hogy ezt így”. Nos, azoknak, akik így éreznek, figyelmükbe ajánlom, hogy a miniszterelnök úr időben szólt.

Az első szolga már egész egy hete figyelmeztette a Kedves Demokrata Urakat, volt idő felkészülni: tudniillik eljött a figyelem politikájának az ideje. Az ősi bölcsesség: többet ésszel, mint erővel. Tiszta sor. Ahogy a macska figyel a mezőn, mozdul-e valami. Ha mozdul: akció. Ez működik. A nagy okosok kiteszik a csalit, a bátor demokráciahuszárok meg ráharapnak. Most is ülnek a rendőrök egy autóban, Skodában vagy Fordban, vagy fejenként 8-8 monitor mögött és nézik, hogy az óriás-planktonok plakátok rendben hirdetik-e az üzenetet. Ha nem: akció.   

E mellett meg persze van a profit. Mert ugye ezeket a plakátokat mi fizetjük, adófizetők, olyanok is, akik letépkedik, olyanok is százezerszám, akik nem értenek vele egyet. Mindenkinek a pénzéből megy ez. Ő egy szent, Szt. Mindenki, a demokratikus finanszírozás védőszentje, aki mindenre ad, ha az ember jókor van/volt jó helyen.

És kihez megy ez a pénz? Kitől bérli Szt. Mindenki a plakátkampányhoz a reklámfelületet (a reklám (!) helyét)? Hát a jó magyar üzleti szférától, ettől is csak a magyar gazdaság pörög. Légy résen!

A bejegyzés trackback címe:

https://mosthazudj.blog.hu/api/trackback/id/tr527525382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása