A k á r . A m i k o r .

mosthazudj

mosthazudj

Véres vadászat!

Újágírói Etika Rovatunk I.

2015. május 21. - unto yost

Sokszor előfordult már velem, hogy "felmentem az Indexre". Azért sokszor, mert jónak tartom, hírportálként hitelesnek, a megjelenő véleményeket és álláspontokat tekintve sokszínűnek. Mintegy a magyar modern újságírás pionírjának, a fáklyának, mely elöl megy, mutatja az utat. Vérbeli profik. Gyorsan reagálnak a piaci kihívásokra, így jött létre a "Mindeközben" rovat az apró színes híreknek. 

Ezt a posztot egyáltalán nem az index.hu ihlette, de még csak nem is a Mindeközben rovat, hanem egy bejegyzés ebben a rovatban. Elöljáróban annyit, hogy túlmegy a kitekintő.hu módszerén. (ti.: A "lemondott az agrárminiszter!" c. cikk egészen biztosan Zambiáról vagy Bhutánról szó. Aktuális példa: kitekinto.hu - "Senki sem kéri számon a rendőröket", vagy például az előzővel egy napon: "Nincsenek titkosügynökök a korrupcióellenes ügyészségnél") 

E poszt témája ez itt: [Link]

Véleményem szerint a helyes újságírói magatartásba belefér, ha valaki becsapja az olvasókat, de ez csakis akkor elfogadható, ha ez magasabb célokat szolgál, ergo, ha az átverés eredményeképpen az olvasóban épülhet valami, mely hatás eléréséhez e tett feltétel. A kattintások számának növelése azonban nem ilyen, hanem önző és - felsőbb cél nem lévén - aljas is. 

Hanula Zsoltinak gratulálunk! (Lehet, hogy több "emailt" kellene olvasni...)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mosthazudj.blog.hu/api/trackback/id/tr447477670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása